Edmonton Mid-Century Bungalow

The construction challenge with this renovation was to keep the existing roof which needed to be reinforced underneath. Also the large light well cut into the main floor to bring light from the skylights through to the basement required some structural ingenuity.

Once the vinyl siding on the original house was removed, tongue and groove cedar was found. Efforts were made to save the material but it proved to be very brittle and the refinishing was cost prohibitive.

Interior designer Brenda Brix found an excellent cabinet maker for the interior custom millwork and sourced all the interior finishes.

The feature wall was created with blocks from Modular Arts which we designed in between the furred out columns and beam. It divides the space while allowing light through it.